Ne znam dal ova tema uopće tu spada, ali morala sam to podijeliti s vama, a onda ju vi
zelene seljakajte po potrebi
Dođem ja jedan dan po Laru, a odmah iza mene i jedna mama po svoju curicu.
I tako čekam ja da Lara pokupi svoje rekvizite, medu i šlape (koje je naravno skinula), a dotična mama čeka svoju curku koja joj je viknula da mora ići piškiti prije nego krenu doma.
Pošto je wc odmah kraj garderobe, a sve je u staklu, vide se i djeca, i lavaboići i prostori gdje su zahodići (al se ne vidi dijete kad je unutra).
I tako ja čekam LAru, a ova mama pogledom prati svoju curicu, otvori vrata od wc-a kad je vidjela da se mala počela skidati i dobaci joj :"Heej, Jasniica zlato, ajde uzmi papir pa obriši daskicu prije nego ideš piškiti!"
Dakle....
daleko od toga da nisam gadljiva i da kad god bi LAru ulovilo pišanje negdje u birtiji ili shopping centru, bi natrpala 55 slojeva papira prije nego bi ju stavila na dasku, ali ovo
Pa šta ta mama misli?! Da tete prije svakog djeteta steriliziraju daskice?!
Pa gdje bi došle da je tako (osobno ne bi imala ništa protiv da je tako), al sam isto tako svijesna, da mi je dijete u vrtiću osim nesteriliziranih daskica, izloženo kašljanju, pljuvanju i kihanju druge djece s kojom se igra, te isto tako i igračkama koje s tom djecom dijeli!
Onda najbolje da ju stavi pod stakleno zvono u jedan kut sobe ili nek joj unajmi tetu čuvalicu tako da ne mora sterilizirati daskice (uostalom, time što bi mala papirom obrisala daskicu, ne bi ništa niti napravila, što se tiče higijene)
Svi mi koji smo poslali svoju djecu u vrtić svjesni smo rizika koji to sa sobom nosi.
Pa nitko od nas nije sretan kad mu se zdravo dijete iz vrtića vrati šmrkavo i s temperaturom, al to je ceh koji moramo (odnosno, naša djeca) platiti.
NE znam kako vi gledate na sve to, ali ja sam se morala malo ispuhati